Jolles & Ko Accountants
Home » Direct » Nieuws » Belastingdienst beantwoordt vragen over inhoudingsplicht loonheffingen

Belastingdienst beantwoordt vragen over inhoudingsplicht loonheffingen

In het kader van de administratieve lastenverlichting voor het bedrijfsleven vervalt per 1 januari 2008 de inhoudingsplicht voor de loonheffingen van vennootschappen met alleen directeuren-grootaandeelhouders in dienst.

Dit geldt voor vennootschappen die aan de volgende twee voorwaarden voldoen:

1. De vennootschap heeft alleen directeuren-grootaandeelhouders in dienst die niet verplicht verzekerd zijn voor de werknemersverzekeringen.
2. De vennootschap heeft geen andere werknemers in dienst.

Bedrijven die volgens de gegevens van de Belastingdienst aan deze voorwaarden voldoen, hebben een brief gekregen met een formulier 'Beëindiging inhoudingsplicht'. Over deze brief heeft de Belastingtelefoon veel vragen ontvangen. De Belastingdienst heeft daarom een lijst met veelgestelde vragen op internet gepubliceerd.

Bron: Belastingdienst

http://www.belastingdienst.nl/zakelijk/loonheffingen/veelgesteldevragen_dga/

Alhoewel bij het redigeren van bovenstaande informatie door ons de uiterste zorg is besteed, bestaat altijd de mogelijkheid dat deze informatie na verloop van tijd verouderd of niet juist (meer) is. Jolles & Ko is niet aansprakelijk voor de gevolgen van activiteiten die worden ondernomen op basis van bovenstaande informatie. Overname hiervan is voor eenieder echter toegestaan, mits integraal, met bronvermelding en wij hiervan op de hoogte worden gebracht.

Jolles & Ko Accountants B.V. is lid van: